Tieto- ja viestintätekniikka oppimisen apuna
perjantaina, tammikuuta 20, 2006
  Miten verkkoa voisi hyödyntää koulussa?
Usein verkkototeutusten valmistaminen vie tavattomasti aikaa. Verkko-opiskelija hukkuu hakutulosviidakkoon. Verkon vahvuutena on mahdollisuus jakaa ja oppia nopeasti muilta.

Opettaja voi yhdistää toisen tekemiä osia omiin toteutuksiinsa ja toisaalta antaa omia aineistojaan muille jakoon. Omaan opetukseen voi saada kiinnostavia pedagogisia malleja tutustumalla muiden toteutuksiin. Opiskelija voi löytää juuri omaan oppimistyylinsä ja kiinnostuksensa kohteeseen sopivaa aineistoa verkosta.

Tämä blogi pyrkii toimimaan välittäjänä sekä opettajille että opiskelijoille.

Oma verkko-oppimateriaalini on lähes kokonaisuudessaan vapaasti verkossa saatavilla juuri edellämainitusta syystä. Mitään en tunne menettäneeni jakaessani tekemääni. Päinvastoin.

Blogi kerää myös hyödyllisiä ohjeita siitä, kuinka opettaja pysyy ajantasalla tvt-taitojen teknisessä osaamisessa. Aloitin 1.1.2006 KyEtä-hankkeen (etäopetuksen vakiinnuttaminen Kymenlaaksossa) työntekijänä ja toimitan tätä blogia yhtenä hankkeen palveluna. Yhteistyössä ja verkostoissa on innostavaa voimaa. Tervetuloa tutkimusmatkalle, toivottaa sivujen ylläpitäjä Anne Rongas.
 
Comments: Lähetä kommentti



<< Home
"Ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudelleen." Tämä blogi kokoaa hyödyllisiä linkkejä ja uutisia Kymenlaaksossa KyEtä-hankkeen parissa verkko-opetusta kehittäville opettajille ja verkko-opiskelusta kiinnostuneille opiskelijoille. Kommentoimalla vinkkejä voit osallistua sivun rakentamiseen ja kehittämiseen.