Tieto- ja viestintätekniikka oppimisen apuna
sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006
  Kaikki puhuvat blogeista, weblogeista...
Uusiin verkkovälineisiin Kymenlaakson opettajilla on tilaisuus tutustua Palmenin Verkostoituva tvt-tukihenkilö -koulutuksessa syksyllä (kevään 06 koulutus siirretty syksylle. Jos aihe kiinnostaa, pyydä työpaja koulullesi (vähintään viisi osallistujaa). Tarkemmin koulutuksesta ja työpajoista Palmenian sivuilta ja Merja Bertlingiltä.

Blogi tai weblogi on jokamiehen julkaisujärjestelmä. Tämä sivu on blogi. Sivun perustaminen, ylläpito ja päivittäminen sujuvat yhtä helposti kuin sähköpostin käyttäminen. (Opettajille lisätietoa aiheesta Annen kotisivuille.)

Blogeja on nimitetty verkkopäiväkirjoiksi, mutta tämä nimitys ei juurikaan kuvaa sitä mahdollisuuksien kirjoa, joka blogin käyttöön liittyy. Lukija voi jättää oman kommenttinsa blogin juttuun; sinäkin voit kommentoida tätä tekstiä. Blogi voi perustua valokuviin, videoihin tai äänitiedostoihin tai näiden yhdistelmiin. Blogi voi integroitua osaksi muuta verkkoaineistoa. Esimerkiksi sähköiseen kirjaan voidaan liittää blogina toteutettu kirjallisuuspiiri. (Blogisanasto englanniksi.)

Osa blogien julkaisujärjestelmistä on ilmaisia (sisältävät pieniä mainoksia) ja osa maksullisia. Seuraavassa listaus ilmaisista julkaisujärjestelmistä:
 
Comments: Lähetä kommentti



<< Home
"Ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudelleen." Tämä blogi kokoaa hyödyllisiä linkkejä ja uutisia Kymenlaaksossa KyEtä-hankkeen parissa verkko-opetusta kehittäville opettajille ja verkko-opiskelusta kiinnostuneille opiskelijoille. Kommentoimalla vinkkejä voit osallistua sivun rakentamiseen ja kehittämiseen.