Tieto- ja viestintätekniikka oppimisen apuna
perjantaina, tammikuuta 20, 2006
  Podradio
Ruotsin opiskeluun ja ruotsalaiseen kulttuuriin tutustumiseen verraton väline on ruotsalaisten vikkelästi kehittämä Podradio-palvelu. Kuuntelija voi ladata ohjelmia omalle koneelleen ja MP3-soittimeen. Lataamiseen tarvitaan erillinen MP3-soittimen ohjelma, jonka voi hankkia ilman soitinta (yhdellä koneella toimii vain yksi ohjelma, koska se luo äänitiedostoista kirjaston). Itse käytän iTunesia, joka on todella hieno ja mukava käyttää (ks. suomenkielisiä käyttöohjeita). iTunesin kautta voi myös ostaa itselleen englanninkielisiä äänikirjoja, valikoimassa on n. 10 000 kirjaa. Lisää vinekkjä ja tietoa Podcasting-blogissani.

1: BBC on aloittanut podcasting-kokeilun.
2: YLE on aloittanut kokeilut.
3. Kuika olisi Australian näkökulma ABC:n radiokanavilta?
4. Tehostusta saksan opiskeluun: A) Deutsche Welle Podcasting, B) Deutschlandradio, C) podcast.de.

Podradion tai Podcasting etuna on, että ohjelman kuuntelun aikana ei tarvitse olla internetyhteydessä ja ohjelmaa voi kuunnella useaan kertaan (jos ei asenna soitinta poistamaan kuunneltuja ohjelmia). Kuuntelija voi tilata lempiohjelmansa, eikä yksikään jää väliin. Soitin lataa uudet ohjelmat automaattisesti, kun se avataan ja internetyhteys on päällä. MP3-soittimella kuunteleminen vapauttaa liikkumaan ja kuuntelemaan.

Kuuntelemalla oppiminen on monille lukivaikeuksista kärsiville verraton apu. Myös monet muut oppivat hyvin kuulemalla.
 
Comments: Lähetä kommentti



<< Home
"Ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudelleen." Tämä blogi kokoaa hyödyllisiä linkkejä ja uutisia Kymenlaaksossa KyEtä-hankkeen parissa verkko-opetusta kehittäville opettajille ja verkko-opiskelusta kiinnostuneille opiskelijoille. Kommentoimalla vinkkejä voit osallistua sivun rakentamiseen ja kehittämiseen.