Tieto- ja viestintätekniikka oppimisen apuna
sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006
  Wiki - mikä se on?

Wiki on yksinkertainen verkon yli toimiva kenen tahansa tai suljetun ryhmän päivitettävissä oleva tietokanta.

Wiki on siis wwwpalvelimella toimiva ohjelmisto, joka antaa mahdollisuuden eri ihmisille luoda ja muokata verkkoaineistoa. Wiki antaa tilaisuuden yhdistää monen ihmisen osaamista. Wiki ei vaadi käyttäjältä mitään erikoista ohjelmaa vaan toimii selaimen välityksellä. Wikiin voi lisätä sisäisiä linkkejä ja hyperlinkkejä. Kuuluisin wiki on Internet-tietosanakirja Wikipedia.

Opiskelussa yhteinen tiedonmuodostus wikin avulla on hauskaa ja rohkaisevaa. Wiki-työskentely tukee myös aktiivista, sosiokognitiivista oppimista ja tutkivaa työskentelyä. Moniin oppimisympäristöihin kuuluu wiki-työväline (ei Opit-ympäristöön... vielä?). Wikin voit perustaa esimerkiksi seuraavilla sivuilla:

Uusiin verkkovälineisiin Kymenlaakson opettajilla on tilaisuus tutustua Palmenin Verkostoituva tvt-tukihenkilö -koulutuksessa syksyllä (kevään 06 koulutus siirretty syksylle). Jos aihe kiinnostaa, pyydä työpaja koulullesi (vähintään viisi osallistujaa). Tarkemmin koulutuksesta ja työpajoista Palmenian sivuilta ja Merja Bertlingiltä.

Oletko kokeillut wikiä opetuksessa tai saitko hyvän idean? Jaa kanssamme kertomalla kokemuksestasi tai ideastasi kommentoimalla tätä uutista. Kotkan aikuislukiossa käytetään wikiä Lukiokirjoittamisen kurssilla.
 
Comments: Lähetä kommentti



<< Home
"Ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudelleen." Tämä blogi kokoaa hyödyllisiä linkkejä ja uutisia Kymenlaaksossa KyEtä-hankkeen parissa verkko-opetusta kehittäville opettajille ja verkko-opiskelusta kiinnostuneille opiskelijoille. Kommentoimalla vinkkejä voit osallistua sivun rakentamiseen ja kehittämiseen.