Tieto- ja viestintätekniikka oppimisen apuna
perjantaina, tammikuuta 20, 2006
  Video on demand
Kielten opiskelijalle ja reaaliaineiden opiskelijalle löytyy maailmalta paljon kiinnostavaa katsottavaa. Tvt-tehtävän voi rakentaa esimerkiksi niin, että opiskelijoille annetaan lyhyt orientaatio aiheeseen, katselutehtävä (näkökulma, tutukimuskysymys yms.), sitten katsotaan ohjelma, tehdään tehtävä (pareittain) ja kootaan tulokset yhteen.

Koska tarjonta on giganttinen, on viisasta, että opettaja etsii ohjelman/ohjelmat ja laatii niitä käsittelevän aineiston ja tehtävät. Tämä ei tarkoita välttämättä suurta työtä. Aineistona voi olla tukisanalista, keskeiset käsitteet, samaan asiaan liittyvä oppikirjan kappale tms. Tehtävänä voi olla esimerkiksi kysymys: Mieti ohjelman jälkeen, mikä siinä oli mielestäsi kiinnostavinta? tai Mitä argumentteja ohjelmassa tuli esille?

Kokoan tähän linkkejä erilaisista video-on-deman -lähetyksistä:
1. Svt.se/Video: Ruotsin television ohjelmia eri teemoista (osa ohjelmista sekä MediaPlayer- että RealPlayer-muodossa, osa vain RealPlayer). Katso esimerkiksi upea Oppet Arkiv!
2. ORF/Religion: kiinnostavia ja ajankohtaisia saksankielisiä ohjelmia, jotka käsittelevät uskontoon liittyviä asioita (toimii MediaPlayerillä).
3. Deutsche Welle: Suuren saksalaisen tv-yhtiön ohjelmia, huomaa, että löydät näiltä sivuilta myös aineistoa muilla kielillä mm. englanniksi.
4. WDR: Saksalaisen tv-kanavalla hienosti toteutettuja verkossa katsottavia ohjelmia (toimintaan tarvitaan RealPlayer).

BBC:n webvideot ovat niin heikkolaatuisia (pyritty pieneen ja nopeaan tiedonsiirtotasoon), ettei niitä jaksa katsella.
 
Comments: Lähetä kommentti



<< Home
"Ettei pyörää tarvitsisi keksiä uudelleen." Tämä blogi kokoaa hyödyllisiä linkkejä ja uutisia Kymenlaaksossa KyEtä-hankkeen parissa verkko-opetusta kehittäville opettajille ja verkko-opiskelusta kiinnostuneille opiskelijoille. Kommentoimalla vinkkejä voit osallistua sivun rakentamiseen ja kehittämiseen.